divendres, 25 de gener del 2008

Les patates grillades


És divendres. Ja tenim “lluna vella”. He passat per l’ hort a cavar les maduixeres. He birbat la seva i poca cosa mes hi havia a fer.
Com m’ ha sobrat temps, m’ he passat a veure quantes patates em quedaven al “quarto fosc” on les guardo i , dimonis , s’ estan grillant a presa feta ¡!
Aquesta setmana havia comprat uns quilos d’ spunta i uns quants també de kenebeck amb l’ intenció de sembrar-les abans de que torni a canviar la Lluna...i així o faré perque encara no estan gens grillades ,però , cordons, les que guardo per menjar les he tingut que triar i posar-me “ma a l’ obra”.
Menys mal que fa uns dies vaig tirar ferro i vaig passar el motocultor per “desinfectar” la terra .Ara m’ he tingut que espavilar. No estan les coses per perdre una sola patata. He tornat a passar el motocultor per aconseguir bona tovor de terra i m’ he posat a fer un solc per sembrar les meues spunta de l’any passat abans que es malmetin. Es molt prompte ,però ja les he colgat al lloc mes assolellat de l ‘hort , perque ,tot i que fa unes bones temperatures ,aquest temps encara pot fer de les seues.Com les patates.Com els humans. També està grillat !
A veure que passa. He sentit dir que no es massa bo tornar a sembrar patates de la mateixa llavor de la collita precedent ...Sembla que genèticament ,cultivades a la mateixa terra son poc productives , però la meua iaia Francisca, que era molt estalviadora , sempre deia ,”de lo perdido saca lo que puedas” i les iaies sempre solien tenir raó .Ja us o diré al juny.

L' hortolà